Low-carbon staal kan niet worden meegesleept, gewacht, en onbetrouwbaarder

March 14, 2022
Laatste bedrijfsnieuws over Low-carbon staal kan niet worden meegesleept, gewacht, en onbetrouwbaarder

Om het „dubbele koolstof“ doel te bereiken, moeten wij baseren op de nationale voorwaarden, bij het boeken van vooruitgang aandringen terwijl het handhaven van stabiliteit, en geleidelijk aan het realiseren. U kunt niet de kerel werpen die eerst in uw hand eet, en de nieuwe kerel die eet is uw handen niet nog geworden, dat niet goed is. “
Voor de ijzer- en staalindustrie, die momenteel door fossiele energie wordt overheerst en van 90% van processen op lange termijn rekenschap geeft, het bereiken koolstof kunnen het een hoogtepunt bereiken en de koolstofneutraliteit niet van werkelijkheid zijn gescheiden en enthousiast voor succes. De rekeningen, algemene rekeningen, consolideerden rekeningen, correct handvat het verband tussen de stroom en de toekomstige, op lange termijn doelstellingen en op korte termijn doelstellingen, het geheel en het deel.
Betekent niet nochtans, niet in zeven haasten wachtend en uitstellend. Dit jaar, werd „bevorderend energiebehoud en koolstofvermindering van de staalindustrie“ voor het eerst geschreven in het rapport van het overheidswerk, dat een duidelijk signaal van harde beperkingen aan de industrie is. Ongetwijfeld, als belangrijke koolstofzender, is de groene en low-carbon transformatie van de staalindustrie een kritieke periode van „echte zwaarden en echte kanonnen“ ingegaan, en het is inderdaad noodzakelijk om, de daadwerkelijke resultaten te zien te raken en te voelen. Vanuit dit perspectief, blijft onze taak om „twee-koolstof“ het doel te bereiken dringend.
Enerzijds, is er een diepgaande groene revolutie dat de industrie moet door gaan tot de bovenkant beklimmen; De low-carbon transformatie van de staalindustrie is ongetwijfeld een reusachtig systematisch project, dat ons vereist om naar waarheid van feiten te streven, algemene plannen te maken, onze het denken te verduidelijken, het initiatief te nemen te handelen en, innovatief en ondernemend te zijn om moeilijkheden te overwinnen. In een woord: Het „lage koolstofstaal kan niet worden meegesleept, gewacht, en onbetrouwbaarder!“
Low-carbon staal is „in zeven haasten“ en moet worden gepland als geheel. De ijzer- en staalindustrie moet stabiel werken, een algemene mening, behoorlijk handvat vestigen het verband tussen ontwikkeling en de milieubescherming, boekt vooruitgang terwijl het handhaven van stabiliteit, en bereikt groene en low-carbon ontwikkeling; Volgens de objectieve behoeften van de ontwikkeling van de nationale economie en de ijzer- en staalindustrie in elk stadium, ruim bevorderen de ontwikkeling van energy-saving en low-carbon technologieën, en het „dubbel-koolstof“ werk in stadia en stappen.
Low-carbon staal „kan niet wachten“, moeten wij snel handelen. De ijzer- en staalindustrie momenteel ziet de externe omgeving van de industrie met veelvoudige druk zoals „dubbele controle“ van productiecapaciteit en output en „dubbele controle“ van energieverbruik, evenals de uit zijn evenwicht gebrachte groene ontwikkeling onder ijzer en staalondernemingen onder ogen, en de groene en low-carbon doorbraaktechnologieën moeten nog worden ontwikkeld en worden toegepast, en synergismen met stroomopwaarts en stroomafwaarts Er een reeks problemen is die zoals het kanaal van de koolstofvermindering moeten worden opgelost niet nog is geopend, die ons vereisen om het initiatief te nemen om barrières op te splitsen en de kans met beide handen aan te grijpen. Of het een beheersysteem en productieorganisatiemodel met het „dubbele koolstof“ doel en taak moet bouwen als doel, of investering in wetenschappelijke en technologische innovatie verhogen, verbeter het systeem en het mechanisme van wetenschappelijke en technologische innovatie, of om de totstandbrenging van een samenwerkings de uitwisselingsplatform van de koolstofvermindering voor de verwante industrieën te bevorderen, de nieuwe dwars-industrie onderzoeken het gecoördineerde de samenwerkingsmodel van de koolstofvermindering van de industriële ketting en de versnelling van de bouw van een efficiënt en low-carbon cirkel industrieel systeem moet vroeg worden gepland, vroeg worden opgesteld, en vroeg worden gehandeld.
Low-carbon staal is zelfs meer „onbetrouwbaar“ en moet onafhankelijk zijn. De ijzer- en staalindustrie heeft zich tot op heden ontwikkeld en op het centrum van het wereldstadium als eerste belangrijkste staalland bevonden. De decennia van „praktische“ ervaring hebben reeds diep aangetoond dat slechts door de kern te beheersen de technologie in onze eigen handen wij het initiatief in de concurrentie en ontwikkeling kan echt begrijpen. , en hetzelfde is op de doorbraak in „dubbele koolstof“ technologie van toepassing. Natuurlijk, moeten wij internationale samenwerking versterken, maar de oude routines zoals de uitgebreide en „het zwermen“ „markt die voor technologie zijn“ taboes in ontwikkeling geworden „brengen“. Wij moeten onafhankelijke innovatie aanhangen en actief de geschikte industrieën onderzoeken. De groene ontwikkelingsweg van zijn eigen energie - de besparing en de koolstofvermindering hebben eigenlijk zijn eigen groene ontwikkelingssterkte verbeterd.
Hij Wenbo, een lid van het Nationale Comité van de Politieke Raadgevende Conferentie van de Chinese Mensen, vroegere voorzitter van de raad van beheer van MINMETALS van China, en secretaresse van het beloofde Partijcomité van de het Ijzer en het Staalvereniging van China, plechtig dat de staalindustrie bereid is om de prijs te betalen om de slag te winnen om de blauwe hemel te verdedigen. Ja, is low-carbon transformatie een belangrijke motor voor de staalindustrie om de ontwikkeling van uitstekende kwaliteit te bevorderen. Wij moeten deze slag bestrijden, kunnen ons wij het veroorloven, en wij kunnen het winnen!